tisdag 20 april 2010

Update

Jag varken hinner eller blogga lika mkt som förr nu. Jag har saker på gång hela dagarna och då jobbar jag bara halvtid nu!
Tentan i lön är klar. Skrev tre timmar i fredags. Känner mig ganska så nöjd med den men hur det gick får jag inte veta förrän senare. har inte fått tillbaka den än.
Efter tentan åkte jag in till jobbet för att för sista gången på jobbet hämta och sortera posten. From idag går allt ner till Rotterdam, dvs om det överhuvudtaget finns nån postgång i dessa vulkantider.
Praktikintervjun i torsdags gick strålande! Jag fick platsen efter en kort intervju, de tyckte att min erfarenhet och presentation var jättebra och det känns ju lovande inför de riktiga jobbintervjuerna sen :) Skönt också att ha en praktikplats ordnad! :) Dessutom fick jag in en riktig fullträff för jag kommer att få följa hela kedjan, från fakturering och hela vägen genom böcker till bokslut och däremellan ska jag även få klämma in en löneköring :) Behöver jag säga att jag är jättenöjd med min kommande praktikplats?
Jag har skickat in ansökan om ekonomihandläggare på universitetet och väntar med spänning varje dag på att få ett mail eller samtal om att jag gått vidare till intervju.

Löpträningen tickar på. I lördags tröttande jag på min vinterunda bland villor och lägenhetskomplex och chansade på att springa ut i skogsspåret. Och där var det minsann snöfritt! Så ÄNTLIGEN blir det lite mer varierad terräng med brantare backar och mjukare underlag. Jag har nämligen börjat få lite känningar i knäna de sista veckorna men det är från cirkelfysen. Knäböj med tunga vikter än inte riktigt vad min kropp är van vid än men det kommer nog, bara jag tar det försiktigt. Hur som helst, det blev två 5 km rundor i helgen och jag planerar en runda till veckan också.
Enda kruxet är bara den förbenade vulkanaskan som redan börjat falla. Man vet liksom för varje andetag man tar att man samtidigt drar i sig vulkankristaller och helst vill man inte tänka på vad dessa kan göra med ens lungor men om jag inte kunde springa ute så skulle jag få abstinens. Vilket jävla dilemma.

Annars så tycker jag det är lite roande med naturens hämnd på mänskligheten. Stressade journalister i P1 Morgon försöker desperat pressa vulkanspecialister och andra tyckare på information om när denna vulkan ska somna in igen. Det är nästan lite beklämmande att höra hur vi människor som skapat ett regelsysten och lagar som ska följas helt plötsligt inte längre äger befogenhet eller överhuvudtaget KAN styra naturen. Vill vulkanen spruta aska och lava i 50 år till så gör den det och vi kan inte göra ett skit åt saken. En del journalister lägger nästan till med lite gnälliga frågor som "men ni sa ju igår att vulkanen verkade lugna ner sig så varför gör den inte det idag då?"...varför, varför, varför?

Jag ställde ut ett fat på balkongen ikväll i hopp om att kunna fånga lite aska tills imorrn. Jag vet ett par stycken som redan gjort detsamma och med stor fascination studerat de små lavaliknande partiklarna som landat på fatet.

Dessutom gott folk ska vi vara jäkligt glada över att denna aska inte innehåller svavelsyra. Det hände sig nämligen på 1800-talet att en isländsk vulkan fick utbrott och spred ett giftigt askmoln över Europa. Folk dog av förgifting naturligtvis.

Men nog om vulkaner nu. Ska vila lite nu. Imorgon är det heldag med Företagsekonomi. Kul kul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar